Intressant läsning...

Läste precis en artikel i SvD som tog upp något som jag har gått och grubblat på sedan det annoserades att mördaren i Toulouse var en algerisk man och muslim. Efter den 11 september 2001 så har islamofobin och en ökande rasism fått fotfäste i västvärlden, här kan du läsa en otroligt bra artikel som tar upp detta.

I Frankrike så är rasismen redan väldigt utbredd, det går inte att jämföra med Sverige. Det högerextrema partiet Front National lett av Marine Le Pen är väldigt stora här, år 2002 fick partiet hela 17,79 % av rösterna, efter detta har partiet fått runt 10 % av rösterna. Marine Le Pen har utnyttjat det som har hänt i Toulouse då hon skyller detta på islam och invandrare, detta är farligt och muslimer runt om i Frankrike oroar sig. Nicolas Sarkozy, ledare för l'UMP och nuvarande president har under sin presidentkampanj försökt fiska högerröster genom att uttala sig kritiskt mot invandrare, och då främst muslimer. Oro, irritation och segregation ökar av dessa uttalanden, muslimer känner sig inte trygga i Frankrike.

Jag tror dock inte att detta problem stannar i Frankrike, människor som bor i västvärlden har i allmänhet en väldigt kort stubin när det gäller muslimer. Så fort ett brott, i klass med det vi har sett i Toulouse, begås av en muslim så bidrar detta till en ökad islamofobi. Människor har svårt att förstå hur liten del av den muslimska befolkningen i världen som delar dessa extremisters ideologi.

Innan man börjar hata så tycker jag att man ska tänka tillbaka i historien och se vilka som har begått de värsta brotten, är det svarta, vita, muslimer, asiater eller någon annan folkgrupp? - Ganska enkelt va?



/ Shake n' Bake

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0